Total Idea organizovala konferenciju WATER at RISK projekat koji brine o posledicama klimatskih promena

WATER at RISK

Živimo u vremenu značajnih klimatskih promena koje dovode do ekstremnih vremenski uslova. Takvi vremenski uslovi izazivaju nepogode, suše ili poplave, koje mogu da imaju ozbiljne i dalekosežne posledice. Tim povodom je 17.januara u prostorijama Privredne komore Vojvodine održana konferencija na kojoj je bilo ukupno 90 učesnika.

Total Idea je u ovom događaju učestovala kao organizator same konferencije, podrška u kontaktu i komunikaciji sa medijima u toku samog događaja, kao i u press klipingu nakog njega. U pitanju je projekat koji poseduje značaj kako za lokalnu zajednicu, tako i za svakog pojedinca.

Upravo iz tog razloga Total Idea timu je bila poverena saradnja i komunikacija sa medijima, a samim tim širom javnošću. Zato smo se sa pažnjom smo se posvetili načinu na koji će ovaj značajan projekat da bude prezentovan i prihvaćen.

Glavni organizator konferencije je Prirodno – matematički fakultet,  Univerziteta u Novom Sadu. Konferencija je realizovana kao početak projekta pod nazivom WATER at RISK. Pun naziv projekta je Unapređenje monitoringa suše i suvišnih unutrašnjih voda za podršku vodoprivredi i smanjenu rizika vezanih za ektremnske uslove.

Cilj projekta je razvoj inovativnih i usklađenih rešenja monitoringa i operativnih planova upravljanja vodama. Na taj način bi se omogućilo izdavanje rešenja, kao i korišćenje rezultata za aktivno delovanje.

Projekat se razvija u saradnji sa Mađarskom i implementiran je preko Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Mađarska i Srbija i sufinansiran je od strane Evropske unije. Na taj način se ide ka realizaciji zajedničkog Srpsko – Mađarskog prekograničnog centra za praćenje suša i suvišnih unutrašnjih voda, odgovornog za buduća istraživanja i razvoj, implementaciju novih tehnika monitoringa i upravljanja vodama za potrebe poljoprivrede, komunikaciju i povezivanje.

Projekat traje dve godine i počeo je sa realizacijom od oktobra ove godine i trajaće do oktobra 2019. godine. Projektu je takođe izuzetno važna podrška aktivnosti od strane građanja u cilju unapređena svesti o posledicama klimatskih promena.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Add to favorites

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *