Total Idea uspešno organizovala konferenciju URBAN PREX projekta

URBAN PREX project

Projekat URBAN – PREX je zajednički projekat Mađarske i Srbije koji ima za cilj unapređenje načina na koji se reaguje na poplave. Projekat je sufinansiran od strane Evropske unije preko Interreg IPA-CBC Mađarska-Srbija.

Projekat je zvanično započet 12.12.2017. godine konferencijom u kongresnom centru Master Novosadskog sajma. Total idea je uspešno organizovala i sprovela sam događaj, a pre pomenute konfrencije smo bili zaduženi za pres kliping i komunikaciju sa mediji. Bila nam je čast da budemo deo konferencije na kojojsu govorili dr Stevan Savić, rukovodilac projekta, dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno matematičkog fakulteta, dr Tamás Gál i András Zénó Gyöngyösi, profesori Univerziteta u Segedinu i Dragan Milošević, saradnik na projektu.

Usled klimatskih promena poslednjih godina smo svedoci obilnih padavina i pljuskova koji brzo i lako dovode do poplava u urbanim sredinama. Postojeća infrastruktura ne može na pravi način da primi ove nepogode i dolazi do brojnih problema, koji imaju materijalne, ali često i zdravstvene posledice. Motivisani ovim stanjem stučnjaci iz Vojvodine i južnog dela Mađarske su se udružili u zajedničkom prolanaženju rešenja i načina na koji bi ovakve situacije u budućnosti mogle da se izbegnu. Projekat URBAN – PREX je rezultat te zajedničke saradnje i rada.

U urbanim sredinama, konkretno gradovima Novom Sadu i Segedinu zajedničkim radom sa gradskim institucijama nadležnim za taj problem biće detektovana najugroženija područja koja će potom biti i zaštićena. Pored toga u planu je i kreiranje posebne aplikacije koja bi u realnom vremenu izveštavala o opasnostima od poplava i pružila mogućnost blagovremene rekcije.

Značaj pokretanja URBAN – PREX projekta svakako će vremenom biti sve očigledniji, a rukovodioci projekta se nadaju da će u naredne dve godine moći da se vide konkretni rezultati. Prognoza padavina će uvek bizi vidljiva na portalu projekta, društvenim mrežama i preko aplikacije i na taj način dostupna kako medijima, tako i stanovništvu Vojvodine i Mađarske.

Total idea je uspešno sprovela koordinaciju i menadžment celog događaja. Sada pratimo razvoj samog projekta i nadamo se dobrim rezultatima.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Add to favorites

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *